TransFARMatsioon

Vaatasin täna koos teiste huvilistega (hello fellow activists!) uut lühikest dokumentaalfilmi Transfarmation, mille tegi We Animals Media ja mille kangelased on loomad või õigemini Sarah Heilitag või veel õigemini need põllumehed, kes oma loomapidamisega tegelevad talud muudavad millegi muuga tegelevateks ettevõteteks. Tavaliselt taimekasvatusega, sest inimesed tahavad edasi põldu pidada, aga mitte enam loomi tappa. Sarah, kes peab Šveitsis farmi ja farmiloomade varjupaika nimega Hof Narr, aitab neid selles üleminekus. On võimalik saada nii asjatundlikku nõu, psühholoogilist tuge kui rahalist abi ja nii oma olemust muutnud juba üle saja põllumajandusettevõtte ja liikumine on levinud ka Saksamaale ja Austriasse. Sarah ütles filmi esilinastusel, et muidugi oleks ta väga rõõmus kui Šveitsist saaks esimene vägivallatu põllumajandusmaa, sest nii mõneski muus kaasaegses nagu näiteks naiste valimisõigus, on Šveits pigem viimaste seas olnud.

Huvitav oli kuulda, et kuna sotsiaalne surve on suur, siis on mõned sellised talud, kus toodangu muutusest naabreid ei teavitatagi. Põllumees kasvatab juba ammu kikerherneid, aga ega kogukond täpselt ei teagi, kust tulu tuleb. Kõige raskem on muidugi neil talunikel, kus peresiseselt eetilistes valikutes kokkuleppele ei jõuta.

Esilinastusel osalesid We Animals Media asutaja Jo-Anne McArthur ja filmi loojad Thomas Machowicz and Sabina Diethelm. Ja muidugi Sarah. Filmi saab edaspidi vaadata WAM Youtube’i kanalilt.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s